Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att få ett flygcertifikat?


Hur lång din utbildning blir beror på hur mycket tid du har möjlighet att lägga på den. Alla har vi dessutom olika förutsättningar för inlärning av en ny färdighet. Om man flyger ungefär en gång i veckan kan man räkna med att det tar runt ett år att bli klar.
Vad får jag göra när jag är klar med utbildningen?


När du har fått ditt privata flygcertifikat (PPL) har du rätten att flyga helikoptern själv eller med passagerare som t.ex. vänner och familj. Du får inte flyga betalande passagerare. För att göra det krävs ett komersiellt certifikat.
Hur svårt är det att lära sig flyga?


Många brukar faktiskt säga att det är lättare att lära sig än vad de trodde. I början när allt är nytt och du inte hunnit lära dig vad alla kontroller gör känns det självklart svårt, men efter bara ett par timmar i helikoptern kommer du märka att du kan kontrollera den bättre och bättre.
Vad kostar det att ta ett certifikat?


Exakt vad priset kommer landa på är svårt att säga i förväg. Priset påverkas av hur många flyglektioner du behöver, hur det går med teorin och en rad andra faktorer. Generellt sett kan man säga att minimikravet för att få ett certifikat är 45 flygtimmar. HeliAviation debiterar 6950 kr/timme. Utöver det tillkommer pris för teoriutbildning, uppflygning och provavgifter. Som lägta pris bör man räkna med att det kostar 330 000 kr.